In een Franse badplaats die rechtstreeks uit de jaren 1880 lijkt te zijn getrokken, hangt er een opwindende sfeer in de lucht. De stad ademt weelde en welvaart met zijn prachtige architectuur en geplaveide straten, wat de perfecte achtergrond vormt voor de drie dieven die hun zakkenrollerskunsten willen beproeven.

Peterbono, de charismatische leider van de bende, heeft een gedurfd plan bedacht en rekruteert Hector, een ervaren verleider, en Gustave, een minder ervaren lid, om met hem samen te werken. Hun doelwit is niemand minder dan de welgestelde Lady Hurf en haar enigszins onhandige echtgenoot, Edgar. Bovendien is Edgar de voogd van hun twee betoverende nichtjes, Juliette en Eva, wat de inzet van de diefstal nog groter maakt.

De stad kent nog een paar opmerkelijke bewoners: de bankiers Dupont-Dufort Sr. en zijn zoon Jr. Ze hopen hun financiële positie te verbeteren door Jr. te laten trouwen met de betoverende Juliette. Dit brengt hen in de buurt van de bende dieven, omdat ze vermoeden dat de duistere bedoelingen van Peterbono en zijn handlangers hun plannen zouden kunnen dwarsbomen.

De spanning bereikt haar hoogtepunt als de stad zich voorbereidt op het jaarlijkse gemaskerde bal. Dit evenement is beroemd in de hele regio, waarbij deelnemers zich verkleden als dieven om het historische karakter van de badplaats te eren. Het bal biedt de perfecte dekmantel voor de drie dieven om hun gewaagde plan uit te voeren, omdat niemand weet wie wie is achter de maskers en kostuums. Terwijl de avond van het gemaskerde bal nadert, verdiepen de intriges zich, worden de maskers talrijker en wordt de spanning ondraaglijk. Het lot van Lady Hurf, Edgar, Juliette, Eva en de bankiers Dupont-Dufort Sr. en Jr. lijkt te worden bepaald in deze mysterieuze nacht, waarin niets is wat het lijkt.