Wij spelen toneel, maar daarnaast zijn er ook veel andere activiteiten te doen. Lijkt het je leuk om iets met decor, licht of kleding te doen? Je bent van harte welkom bij de Spelgroep.


Decor

foto decorEen groep mensen binnen de Spelgroep ontwerpt en bouwt ieder jaar een decor dat past bij het te spelen stuk. Van steigerconstructies tot hangende lappen, en van een decor dat helemaal uit pallets bestaat tot een tafel op een draaischijf. (Bijna) niets is te gek en elk jaar ziet de kerk/toneelzaal er weer heel anders uit.


Licht

foto lichtEen decor is niet af zonder een goed lichtplan. Alle licht- en geluidseffecten regelt de Spelgroep zelf. ‘Spelgroep light’ weet al jaren prachtige beelden te creëren met de grote hoeveelheid lampen die de vereniging tot haar beschikking heeft.


Kleding

foto kledingEen toneelstuk is nooit af zonder aankleding. Soms worden kleren gekocht, en soms is een enthousiaste groep iedere maandag actief bezig om voor iedere speler een passend en mooi kostuum te maken.


 

Theater make-up

foto grime 2Het spel komt pas echt goed tot zijn recht als alle spelers goed te zien zijn onder het theaterlicht. Bij de voorstellingen is een goede schminkploeg dan ook onmisbaar. Met maskers, pruiken en andere ‘hulpstukken’ worden spelers omgetoverd tot soms onherkenbare personages. Ook hier doen Spelgroepleden veel zelf.